Воскресенье
19.05.2024
22:53
Форма входу
Пошук
Календар




Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 29
Друзі сайту
Церква.info: Офіційний веб-сайт УПЦ Київського Патріархату

український каталог
Фотографія 1
<"Свято-Покровський чоловічий монастир
Житомирсткої єпархії УПЦ КП
Попільнянський район с.Білки ">
Lemky.com
ХРАМ УСПІННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ(Чернівці) Київська православна богословська академія


+Братство;)

Пластовий портал

Братство св. вмч. Варвари

Одигитрия

Миколай про тебе не забуде


Статистика
ПОДІЛИТИСЯ

Свято-Вознесенська парафія УПЦ КП Донецька єп. м.Дружківка

Блог

Головна » 2013 » Июль » 26 » Донецька єпархія
16:20
Донецька єпархія

Донецька єпархія (до 2000 року – Донецько-Луганська) УПЦ Київського Патріархату була створена з благословення Святійшого Патріарха Філарета у 1992 році.

Першою громадою в Донецькій області була парафія св. Петра і Павла в с. Свободне Тельманівського району, потім стали організовуватися парафії в Донецьку, Приазов’ї, Слов’янську і Краматорську. За роки існування єпархії вдалося досягнути майже стовідсоткової присутності Київського Патріархату в Старобешевському і Тельманівському районах. Разом з утворенням парафій будувалися і храми. Особливою красою відзначаються храм Казанської ікони Божої Матері в селі Кузнєцово-Михайлівка, розписи якого увійшли до п’ятірки кращих новостворених розписів на території СНД, а також Свято-Вознесенський храм в с. Благодатне Амвросіївського району, що на батьківщині Святійшого Патріарха.

Окрім молитовно-сакраментальної діяльності клірики і вірні Донецької єпархії займаються і соціальним служінням. Так, у Тельманівському районі був відкритий єдиний в Донецькій області хоспіс – Будинок милосердя для престарілих та онкологічно хворих людей; будується реабілітаційний центр для дітей-інвалідів; разом з християнами інших конфесій був організований благодійний фонд «Райдуга», який опікується туберкульозними та ВІЛ-інфікованими дітьми.

У катехитично-виховному напрямку відбувається тісна співпраця Донецької єпархії з Національною скаутською організацією України Пласт, а також із Українським Реєстровим Козацтвом. При єпархії організовано Братство святого і праведного Петра Калнишевського, яке має на меті залучити православну молодь до більш активної участі у церковному житті.

На даний момент Донецька єпархія нараховує біля 60 парафій. Новини єпархіального життя висвітлюються на єпархіальному сайті та у дружніх інтернет-виданнях.

Переглядів: 486 | Додав: Dionisij | Теги: Донецька єпархія (до 2000 року – До | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: