Воскресенье
19.05.2024
21:04
Форма входу
Пошук
Календар




Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 29
Друзі сайту
Церква.info: Офіційний веб-сайт УПЦ Київського Патріархату

український каталог
Фотографія 1
<"Свято-Покровський чоловічий монастир
Житомирсткої єпархії УПЦ КП
Попільнянський район с.Білки ">
Lemky.com
ХРАМ УСПІННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ(Чернівці) Київська православна богословська академія


+Братство;)

Пластовий портал

Братство св. вмч. Варвари

Одигитрия

Миколай про тебе не забуде


Статистика
ПОДІЛИТИСЯ

Свято-Вознесенська парафія УПЦ КП Донецька єп. м.Дружківка

Блог

Головна » 2013 » Июль » 26 » Недільна школа для дорослих.
17:17
Недільна школа для дорослих.
 21.07.2013р. В нашому храмі відбулося перше заняття "Недільної школи для дорослих". Викладати основи християнських знань буде бакалавр богословських наук, настоятель храму - ієромонах Діонісій (Васильєв). Лектор наголосив на тому, що подібні заняття конче необхідно відвідувати кожному парафіянину, адже через складні історичні обставини, християни, що повинні вірувати в Живого Бога, Його Батьківську любов і мати справжню християнську живу віру, поступово із свідомих вірних, що живуть постійним Євхаристійним життям, перетворилися на неосвідчених прихожан, які виконують тільки обряд, живуть обрядовим життям і не розуміють чому відбувається так, а не інакше... "Немов, сліпі вівці, розбігаються в різні сторони" - сказав він. Перше заняття недільної школи було присвячено важливості духовної освіти при парафіях і громадах. Тому в узгодженні з членами парафії вирішили організувати заняття у формі лекцій для дорослих «Перші кроки в храмі». Саме навчання має перетворитися на жваве обговорення важливих подій Церкви. Приємно, що громаді цікаве таке недільне спілкування зі священиком, така собі  духовно-просвітницька година.

На заняттях планується демонстрування цікавих відеофільмів та транслювання аудіо на різну християнську та  філософську тематику. Також під час лекцій можна буде дізнатися багато цікавого про основи віри, молитви, Таїнства: Хрещення, Сповіді, Причастя, Миропомазування, Вінчання та інше. Відвідувачі можуть отримати кваліфіковані відповіді на всі свої запитання.

Навчання у недільний школі передбачає:

- Вивчення Літургії та вступні підготовчі курси до предмету Літургіка.

- вивчення правил поведінки в храмі;

- вивчення Закону Божого;

- вивчення історії та вченя Нового і Старого заповітів.

- історії християнської Церкви взагалом та зокрема в Україні;

- стосунки у сім’ї та інші окремі питання християнського життя.

- вивчення Церковного Уставу.

- та багато інших цікавих та захопливих тем.

Школа працює щонеділі, після Божественної літургії, об 11.00Навчання безкоштовне. Лекції  відвідують люди різного віку. Зауважимо, що до Недільної школи можуть приходити не лише наші парафіяни, а й охочі з усього міста Дружківка та його околиць – ми нікому не відмовимо й будемо раді всім!

      В кінці заняття було оголошено набір дітей віком до 18р.  на лекції для дітей - "Пізнаємо Бога - пізнаємо віру православну ". Заняття розпочнуться з першого вересня і буде відбуватися по суботах о 13.00. Перші лекції планується присвятити вивченню Закону Божого і потім плавно перейдуть в підготовку до святкування свята Різдва Христового, але  про це пізніше...

Переглядів: 714 | Додав: Dionisij | Теги: - Вивчення Літургії та вступні підг | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: