Воскресенье
19.05.2024
21:28
Форма входу
Пошук
Календар




Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 29
Друзі сайту
Церква.info: Офіційний веб-сайт УПЦ Київського Патріархату

український каталог
Фотографія 1
<"Свято-Покровський чоловічий монастир
Житомирсткої єпархії УПЦ КП
Попільнянський район с.Білки ">
Lemky.com
ХРАМ УСПІННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ(Чернівці) Київська православна богословська академія


+Братство;)

Пластовий портал

Братство св. вмч. Варвари

Одигитрия

Миколай про тебе не забуде


Статистика
ПОДІЛИТИСЯ

Свято-Вознесенська парафія УПЦ КП Донецька єп. м.Дружківка

Блог

Головна » 2013 » Июль » 26 » Молебень за здоров"я
17:50
Молебень за здоров"я
Дякують Господа за отримані блага або просять Його, Богородицю і святих про дарування милості на особливому Богослужінні — молебні. Молебні бувають громадські та приватні, до останніх належить Богослужіння за здоров’я. Звершуються молебні не тільки в храмах, а й в полях, каплицях або приватних будинках.
Щоб замовити молебень 

Вам знадобиться

Листок паперу, ручка

Інструкція

  1. У будь-якому православному храмі можна замовити молебень за здоров’я. Саме поняття «здоров’я» для церковної служби включає в себе не тільки здоров’я фізичне, але й духовне, в тому числі й матеріальне благополуччя.
  2. Замовити Богослужіння можна в церковному кіоску. У деяких церквах можна самому написати на листку паперу імена тих людей, про кого буде відправлятися молебень, в інших — імена потрібно продиктувати служнику. На підготовлених записках в храмі у верхній частині аркуша можна побачити зображення хреста і напис «За здоров"я».
  3. Молебень можна замовляти тільки за хрещених в церкві людей. Перераховуючи імена їх потрібно писати в Родовому відмінку, чітким, розбірливим почерком. Біля імен можна робити позначки, якщо дитина до 7 — немовля, від 7 до 14 років — отрок, якщо людина солдат строкової служби або військовий за професією — воїн, біля хворої людини робиться відмітка — болящий, крім цього можна вказати священний сан.
  4. Складаючи записку, пам’ятайте, що за Церковним канонам першими повинні йти ім’я Патріарха, потім ім’я Архіпастиря, далі йде ім’я вашого духовного батька, а тільки потім має йти перерахування імен батьків, свого власного імені, імен членів сім’ї, рідних і близьких, далі можна вказати імена благодійників. Церква радить замовляти молебень «Про здоров’я» і для недругів, заздрісників і навіть ворогів.
  5. Крім записок «За здоров"я» молебні служать і по Помяннику. Це особливі книги, що зберігаються в чистоті поруч з домашніми іконами. У них вписують імена всіх, хто живе і померлих родичів, передають з покоління в покоління. Під час молебню пом’янник, як і записки, вноситься у вівтар, де читаються перед Престолом під час Божественної літургії. Придбати пом’янник можна в храмі або в крамниці церковної книги.
  6. Крім простого молебню, можна замовити водосвятний. Тоді під час Богослужіння буде вчинено мале освячення води, яка пізніше буде роздана віруючим.
  7. Кількість молебнів «За здоров"я» церквою не обмежується.
В нашому храмі молебні відбуваються кожного вівторка і четверга о 10.00. Запрошуємо всіх бажаючих.
     
Переглядів: 1479 | Додав: Dionisij | Теги: Діонісій (Васильєв), Свято-Вознесенська парафія, Нікіта Кобченко, Дружківка, Юля Ющенко, УПЦ КП | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: